Pál Feri atya előadása

Létrehozás: 02/14/2018 - 08:00
Pál Feri atya a Szivárvány Kultúrpalotába érkezett hozzánk, hogy elmondja, miként lehet a házasságban tartósan ÉS elégedetten élni. A helyszín rogyásig megtelt, a csilláron (pótszékeken) is lógtak, hogy személyesen láthassák az atyát, aki ezúttal nemcsak mint pap, hanem mint mentálhigiénés szakember is szerepelt. A közönség gyakorlatilag egy egyszemélyes színdarabot láthatott, amelyben a sírva nevetős jelenetekben halkan kúszott be a mondanivaló, amelyet aztán Feri atya mindig ki is mondott, hiszen szóból ért az ember. Szóból ért például akkor is, amikor a szenteste napján a nő csak sugallja, hogy be kellene faragnia a férjének a karácsonyfát a talpba, de nem mondja neki, mert az már NEM OLYAN (mintha magától kitalálta volna).
 
A házasságban a biztonság és szenvedély egyensúlyára kell törekednünk, hogy jól érezzük magunkat a kapcsolatban. A szenvedély ahhoz kell, hogy megmaradjon a vágy a másik iránt, a biztonság pedig, hogy megbízzunk a másikban. Ha a szenvedély kerül túlsúlyba, az félelmet generál, ha a biztonság, akkor pedig unalom lesz az élet. Ez az egyensúly nem terem magától, ezért sokat kell tennie a házaspár mindkét felének, amelyben talán a legfontosabb az, hogy ne a társunkat akarjuk megváltoztatni, vagy mással megváltoztattatni, hanem mi magunkban keressük a formálandó tulajdonságokat, hogy szerethetők legyünk a társunk számára.
 
Feri atya három széken egy személyben adta elő a férj, a feleség és a gyerek szerepét teljes átéléssel, miközben akinek volt füle, meghallhatta a boldog párkapcsolat titkait. Vastaps búcsúztatta az ismert előadót, aki ajándékba egy összecsukható széket is kapott a szervezőktől, mivel a székek az előadásmódja miatt már-már jelképévé váltak, és persze azért is, hogy mindig legyen egy kéznél, ha éppen nem akad másik.

Lásd még