„Házasságban élni tök jó!” – Megkezdődött a Házasság Hete rendezvénysorozat

Létrehozás: 02/12/2018 - 21:18

Vasárnap délután ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Házasság Hete rendezvénysorozat a kaposvári Kossuth téren.

A jelenlévőket Ház Gergely szervező, majd Szita Károly, Kaposvár város polgármestere köszöntötte. „Maga a család egy erőforrás, ami kifogyhatatlan, mert ereje a szeretetből fakad.” – fogalmazott a polgármester.

„Házasságban élni tök jó!” – idézte férje szavait Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkésznő. – „Amikor akár a szerelmes kalandtúrába, akár a házasság hete egy-egy programjába szállunk be, akkor arra az igére hívjuk fel a figyelmet, amit a Prédikátor könyvében olvasunk: «kettő jobban boldogul, mint egy, a hármas fonál sosem szakad el.» Talán érzik azok, akik itt állnak közöttünk, hogy amikor megálltak egy-egy templom oltára előtt és házasságot kötöttek választottjukkal, akkor nem csak ketten voltak ott, hanem ott volt velük Isten is, aki áldását adta szövetségükre.”

Csongár József, az Apák Klubja kaposvári vezetője az apák szerepéről beszélt – „Az apák legyenek a család kősziklái!” – hangsúlyozta, majd Nyéky Kálmán plébános, egyházmegyei családreferens szólt a jelenlévőkhöz: „Arra hívunk benneteket, hogy ismételjétek el egymásnak akár százszor is, hogy mennyire szeretitek egymást! Figyeljünk oda jobban egymásra ezen a héten, és engedjétek, hogy megújuljanak a házasságok itt Kaposváron. Imádkozom, és kérem Istent, hogy töltsön el benneteket az Ő áldásával!”

Az ünnepség táncházzal folytatódott a Somogy Táncegyüttes közreműködésével, majd a szervezők agapéra hívták a jelenlévőket.

Forrás: http://kaposvar.egyhazmegye.hu/2018/02/11/hazassagban-elni-tok-jo-megkez...

Lásd még